langzaamaan

Lekker Hardlopen !

De 6 uur van Haarlemmermeer

Al een hele tijd loop ik een beetje anoniem in het rond, geen loopjes van formaat of naam, gewoon een beetje in mijn eigen omgeving hobbelen. Het bevalt mij prima, geen “wedstrijd-stress”, geen “kan-ik-dit-wel-stress”, geen “wat-stop-ik-in-mijn-tas-stress”, geen “is-mijn-Suunto-wel-opgeladen-stress”, gewoon in de vroege ochtend mijn rondje lopen, als het lekker gaat wat langer, zo niet, wat korter, prima!

Totdat je een Whatssapp-je krijgt… Of je mee wilt doen aan de 6 uur van Haarlemmermeer… In estafette-vorm dat wel… Help! Schiet er dan door je hoofd! 1. Kan ik dit? 2. Wil ik dit? 1. Kunnen, ja, een rondje van 2,5 kilometer moet ik toch wel kunnen lopen, hoewel… 2. Willen, ja, ik wil heel graag weer eens gezellig met z’n allen lopen. Dus volmondig JA!

Helaas kregen we het niet voor elkaar om 6 vrouwen zover te krijgen mee te lopen, dus zouden we met z’n vieren gaan lopen, Esther, Janine, Kitty en ikzelf. Even heen en weer over de Whatssapp met de andere dames en de naam was gekozen, #VroemBitches! Oeps… Nu moesten we toch de naam van #TeamVroem hoog zien te houden… 🙂

Zaterdagochtend 25 juni was het zover, vooraf weinig stress-momenten gehad, Suunto bleef thuis, het weer was prima en een singlet zou ik van Henny krijgen. Totdat ik in de hal van de Expo aankwam, toch weer die twijfel, hoe is het parcours… is het zwaar… kan ik dit wel… ben ik wel snel genoeg… pffff ik werd moe van mijzelf, en ik had nog geen meter gelopen…!

Toch was het erg gezellig in de hal waar onder andere de VroemTeams zich verzamelden. Ook de individuele lopers waren er, onder wie René Schoen die daar zijn vele rondjes zou gaan lopen. Startnummers opspelden, registratiechip omdoen, even lachen en kletsen én de volgorde van lopen bepalen, en plots was het tijd om te starten…

Klaar voor de start!

Klaar voor de start!

Janine mocht van ons beginnen, na 12 minuten was ze al weer terug, toen mocht Kitty, sjee, die was nóg sneller… toen mocht ik, ik had mijzelf voorgenomen heel rustig te beginnen, kijken hoe het lichaam het houdt, en ja, na de eerste 100 meter (waar iedereen nog naar je kijkt en je dus veel sneller gaat dan je wilt) heb ik mijn eigen tempo gepakt, en dat kon ik zowaar volhouden…! Niet te snel, omdat je niet weet wat het parcours je gaat brengen, maar zeker niet te rustig, je wilt toch laten zien wat je kunt.

Het ging lekker, langzamer dan ik wilde, maar het liep lekker en het rondje was goed te doen, op het laatste stukje dat een beetje omhoog ging na dan, dat was écht killing!  Niet dat het zó steil was, maar toch even omhoog viel tegen na ruim 2 kilometer op een wat hoger tempo dan normaal…

Esther mocht als laatste en die zette ook een mooie, snelle tijd neer! En zo gingen we rondje na rondje na elkaar, hoewel het (voor mij) elk rondje moeizamer werd was het super leuk onderweg. Een korte groet naar de snelle mannen van TeamVroem4 en 6 of een kort praatje met René die dapper zijn rondjes liep, Jan die langs het parcours foto’s stond te maken, en als je aan de kant zat te wachten op je beurt, iedereen aanmoedigen die je kende, heel gemoedelijk en gezellig allemaal.

Mijn 6e rondje, na ruim 5 uur viel mij heel zwaar, écht heel zwaar en ik vroeg mij af of ik er nog wel eentje, met een redelijke tijd, uit zou kunnen persen… Zóveel had ik niet gelopen de laatste tijd, dus vroeg ik Esther of zij met mij wilde ruilen… het laatste rondje zou misschien niet een hele zijn en dat kon ik nog wel aan… Gelukkig wilde zij wel ruilen en kwam, toen zij eenmaal vertrokken was, Kitty met het aanbod om het allerlaatste stukje te lopen, ik vond het helemaal niet erg… mijn lichaam was er wel klaar mee! Dus bedankt dames dat jullie de laatste kilometers voor jullie rekening hebben genomen!

Podium voor de mannen!

Podium voor de mannen!

image

TeamVroem6

Uiteindelijk zijn TeamVroem 4 en 6 (naar het aantal lopers) beiden eerste geworden, Proficiat heren!  En zijn wij, als enige, vrouwelijke kwartet, eerste van de vrouwen en tweede van de kwartetten geworden… hihi… niet zo erg als je bedenkt dat het eerste kwartet dat snelle mannen team was 😉

Het "gouden" Bitches- team!

Het “gouden” Bitches-
team!

Advertenties

1 reactie

  1. We hadden een superteam!

Dank voor je reactie !!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: