langzaamaan

Lekker Hardlopen !

Landgoed Twente Marathon

Op 1 februari van dit jaar zat ik om 7:00 uur ’s ochtends voor de computer klaar om mij in te schrijven voor de Landgoed Twente Marathon op 11 oktober. Het lijkt een hele tijd geleden, maar voordat ik het wist was ik deze vrijdagmiddag onderweg naar De Lutte.

Daar hadden mijn duo-maatje Esther en ik een hotelkamer geboekt opdat we de volgende ochtend “fris-en-fruitig” aan de start konden verschijnen.

Nee, ik was niet van plan een hele marathon te gaan lopen, zou het best willen, nee, wij zouden als duo de meest culinaire “fun”-marathon van Nederland om en om lopen of fietsen.

Rond een uur of vijf waren we beiden in het hotel gearriveerd, de fietsen die wij van het hotel zouden lenen geïnspecteerd, en na een borreltje en een hapje eten gingen wij lekker op tijd naar bed, we moesten de volgende ochtend toch weer redelijk op tijd opstaan.

Na een goed ontbijt de fietstas van Esther op de fiets gemonteerd, handig om een extra jasje en broek in te bergen, en zo’n 3,5 kilometer naar de start gefietst. Startnummers opgehaald en (uiteraard) even de dixies opgezocht, loopzenuwen zijn er ook voor een “fun-run”…. 😉

Rond half 10 was de start, het zonnetje scheen, geen zuchtje wind te voelen en de sfeer was prima. Iedereen was goed geluimd (mede vanwege het zonnetje) dus het beloofde een prima dag te worden.

fietsen in file

fietsen in file

De lopers gingen voorop, gevolgd door een peloton fietsers, en in het begin was het dus met fietsers een drukte van belang. Maar niemand had haast dus het ging er gemoedelijk aan toe. Even was ik bang dat ik Esther over het hoofd had gezien en al had ingehaald, maar na zo’n 5 kilometer was de eerste stop en daar trof ik Esther die al op mij stond te wachten.

Pompoensoep

Pompoen-soep

En niet alleen Esther was er, ook de eerste hapjes werden ons uitgereikt, een pompoen-soepje om mee te beginnen.

Nu was het mijn beurt om te gaan lopen, een beetje stramme kuiten, hier en daar een “vals-plat” maar het ging goed, zelfs nu kon ik al genieten van de prachtige omgeving. Na 3,5 km was de volgende stop al… dat ging makkelijk… 🙂

Shitake salade

Shitake salade

En weer stonden er lekkere hapjes voor ons klaar, dit keer een Shitake-salade, op een mooi landgoed. Het zonnetje scheen er heerlijk bij en de sfeer was nog steeds geweldig. Nu was Esther weer aan de beurt een stukje te lopen.

Onderweg

Onderweg

Omdat niet iedereen hetzelfde tempo loopt en sommigen wat langer bij de verversingsposten blijven hangen, was het peloton inmiddels zodanig uit elkaar dat we gezellig bij elkaar konden blijven. Lekker kletsen en genieten van de omgeving, de mooie paden en de natuur, geweldig!

Na 3 km was er wederom een verwen-post, dit keer een giftig-groen-gekleurd-sapje van bleekselderij en een bolletje geitenkaas op een stokje…

Bleekselderij met geitenkaas

Bleekselderij met geitenkaas

Nu was het weer mijn beurt om te lopen, weer zo’n kilometer of drie, dus ik probeerde wat gas te geven en wonderwel ging het prima, smalle blubberige paadjes, omhoog en omlaag, Esther kon het op de fiets moeilijk bijbenen, niet dat dat iets zegt over mijn snelheid, die fiets was niet echt handig op dit soort paadjes. IMG_1161Uiteindelijk werden we door de hal van een grote villa geloodst alwaar een drumbandje de boel opvrolijkte en een glaasje wijn voor ons klaar stond… Toch allebei maar een klein nipje wijn genomen, niet teveel, er moesten nog wel wat kilometers afgelegd worden…

IMG_1163

Pannenkoek!

Nu was het aan Esther om haar langste afstand van 6,4 km te lopen, en aan het eind wachtte er een vers gebakken pannenkoek op ons en bananen, die wij ons prima lieten smaken. Met in mijn achterhoofd dat het nu mijn beurt was om mijn langste afstand van 7,2 km te lopen, heb ik wel even geaarzeld, maar hij smaakte toch prima! Het lopen ging best lekker maar net op het moment dat ik het wel genoeg vond en wel wilde stoppen werd Esther rechtdoor gestuurd en moest ik rechtsaf om nog “even” een lusje te lopen door een, overigens prachtige, kasteeltuin. Bij de verwen-post kregen we een mini-hamburger op een bedje van Quinoa-salade, best lekker, die pannenkoek was allang verteerd 🙂

Tomaat/Mozzarella/Basilicum

Tomaat met Mozzarella en Basilicum

Onderweg

Onderweg

Na zo’n 3,5 km kregen we gelukkig weer een licht verteerbaar hapje, tomaat met mozzarella en basilicum, heerlijk fris. Daarna kregen we weer lastige stukken te lopen en fietsen. Want als je denkt dat je even kunt relaxen op de fiets kom je best bedrogen uit… waar het lopen lastig was door de blubber en boomstronken was het met die stadsfiets nog lastiger… gelukkig zijn we beiden niet gevallen en kwamen we bij de volgende verwen-post heelhuids aan 🙂

Nog steeds ging het lopen voor ons allebei prima en we genoten samen van de mooie paddestoelen en bossen onderweg, de heuveltjes en tunneltjes werden, weliswaar mopperend, relatief makkelijk overwonnen en voordat we het wisten stonden we midden in het gemeentehuis van Dinkelland waar een soort Josti-band zijn best deed hun muziek ten gehore te brengen. Een hele vrolijke boel begeleid met een sneetje krentenbrood. Helaas waren wij net weer op weg toen het mannenkoor begon te zingen, dus die hebben wij gemist…

Gezellig samen

Gezellig samen

Tijdens mijn laatste loopkilometers begon ik de afstand en het wisselen naar het fietsen best in mijn benen te voelen maar er is niet een moment geweest dat ik dacht om te stoppen, dat maakte mij nog blijer dan ik al was!

Na een blokje kaas in een oude boeren schuur was het aan Esther om de laatste kilometers te lopen. En ook Esther begon het te voelen in haar benen, liefst wilde zij het laatste stuk over asfalt lopen… Ja, al dat gewiebel over smalle paadjes en het hoge gras waren best zwaar na 20 loopkilometers…IMG_1160

Maar ook Esther ging gewoon door, zelfs toen we dwars door een boeren-schuur met etende koeien moesten, doorlopen en genieten van het moment!

Na ruim 42 kilometer kwamen we over de finish, ze hadden de rode loper voor ons uitgelegd, en kregen we een lekker glas bier aangereikt, een doos met twentse broodjes en je kon nog genieten van gebakken bloedworst of gebakken leverworst.

Helaas hadden wij ons badpak niet meegenomen voor een duik in de “hot-tub” maar dat mocht de pret niet drukken… wij hadden het gedaan!!!!

GEHAALD!!

GEHAALD!!

Het was een hele mooie marathon, prachtige route en geweldig georganiseerd!! Voor herhaling vatbaar 🙂

 

Advertenties

4 reacties

  1. Super genoten van dit weekend, heerlijk gelopen en gegeten/gedronken. Ik vond het erg gezeliig! 🙂

  2. Dat was wel een hele gezellige marathon. Gefeliciteerd met deze prestatie Yvonne.

Trackbacks

  1. Landgoed Twente Marathon | MusingEsther

Dank voor je reactie !!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: