langzaamaan

Lekker Hardlopen !

Wandel-Marathon-Egmond

En dan, voor je het weet, laat je je toch weer verleiden om de Egmond wandel-marathon te gaan lopen… Ditmaal was het Truda die nog een wandelmaatje zocht. Ik vond het wel een leuk idee die weer eens te lopen en ik wist ook nog wel een paar vrienden die daar ook wel voor “in” waren, dus een afspraak was snel gemaakt. Inschrijven en trainen was de komende maanden het motto.
Marjolijn had wel zin om wekelijks te gaan wandelen rond Castricum en Heemskerk, dus met haar lekker gewandeld en de kilometers opgevoerd. Helaas voor Marjolijn ging het opvoeren van de afstanden direct gepaard met een blessure dus zij was er zaterdag bij de start niet bij…
Wie er wel bij waren stonden zaterdagochtend om 7:15 bij ons voor de deur om gezamenlijk naar Egmond te rijden, Truda, Nadine, Martine, Marlies, Richard (ik ga niet zonder Chris), Chris (ik ga niet zonder Richard) en ikke. Een gezellige groep met snelle en minder snelle lopers maar dat mocht de pret niet drukken.
De afgelopen dagen waren de voorspellingen voor het weer niet best dus wij waren op alles voorbereid, je loopt toch een flink aantal uren buiten, dus als je dan regen hebt is dat niet echt fijn…Zaterdagochtend was het frisjes maar droog, dus we waren allemaal blij, maar toch een beetje nerveus stonden wij te wachten tot wij om 8:30 eindelijk konden vertrekken uit de sporthal in Egmond. De zuid-route stond voor de zaterdag op het “programma”, dat is dezelfde route die de hardlopers volgden tijdens de halve marathon 2 weken eerder.

Blij na het strand

Blij na het strand

Op het strand hadden we wind tegen en hoewel de wind niet heel hard waaide waren we allemaal wel erg blij toen we na 8,5 km van het mulle en zware strand af mochten de duinen in, zelfs ik, strandliefhebber die ik ben…

Heuvel op, heuvel af met meestal windje in de rug gingen de kilometers eigenlijk vanzelf en iedereen was blij en tevreden! Tussen die duizenden lopers kwam ik nog Ans, één van mijn duinlooptrainsters tegen, grappig om haar ook eens te zien wandelen 🙂 Na 4 uur en 25 minuren wandelen waren we eindelijk weer in de sporthal en lieten ons het bier goed smaken. Daarna lekker naar huis, een warm bad en een goede maaltijd en we waren weer klaar voor de volgende dag… Hoewel we natuurlijk eerst even heeeeerlijk geslapen hebben, dat krijg je van die buitenlucht… Slaap!!

Zondagochtend dezelfde tijd, 7:15, stond Martine alweer voor de deur om ons op te halen voor de tweede dag wandelen. Iedereen had prima geslapen, maar we waren allemaal vóór de wekker al wakker geworden… zouden we dan toch allemaal ietwat nerveus zijn voor de tweede dag?? Toen we zaterdag thuis kwamen duurde het maar een uurtje voordat de wind en de regen begonnen dus zouden we het vandaag dan droog houden? Hoe zou het parcours eruit zien na die regen… Tis vast allemaal blubber en glibberen… Ietwat onzeker over het weer liepen wij weer naar de sporthal voor onze tweede ronde… De Noord-route, waarvan we wisten dat die iets zwaarder zou zijn en, door de regen van afgelopen nacht, blubberig kon zijn…

Zonnetje op het strand

Zonnetje op het strand

Eenmaal op het strand begon het zonnetje te schijnen en waren alle twijfels over het weer van de dag al snel verdwenen! Heerlijk genieten was het, windje vanuit zee, zonnetje in de rug en een prachtig hard strand… wat wil een mens nog meer?!

Heerlijk op het strand

Heerlijk op het strand

Na het strand nog een paar flinke klimmetjes door de duinen en dan heerlijk door het bos! Prachtige route vind ik dit, bossen en duinen met allemaal kronkelweggetjes, lekker afwisselend maar ook wel zwaar. En met de blubber viel het reuze mee! Hier en daar een plasje maar van de zware regenval van de avond tevoren was niets te merken!

De laatste kilometers hebben Chris en ik samen met de “senior” van ons gezelschap Truda gelopen. Zij had er stevig de pas in, en dat vonden wij wel fijn, even lekker doorlopen, des te eerder waren we bij de finish…

De Finish na 47km!

De Finish na 47km!

Een paar honderd meter voor de finish hebben we toch eventjes gewacht op de rest van ons gezelschap opdat we toch gezamenlijk door de finish zouden gaan, wel zo leuk toch?

Gezellig onderweg

Gezellig onderweg

We hebben het tóch maar eventjes gedaan met z’n allen! De één wat beter getraind dan de ander, maar toch…

Super gezellig weekend, bedankt Martine, Marlies, Truda, Nadine, Richard (ik ga niet zonder Chris) en Chris (ik ga niet zonder Richard)!!!

Stempelkaarten en Medaille

Stempelkaarten en Medaille

Advertenties

3 reacties

  1. Die dagen heb je lekker meegepikt. Lekker ontspannen lopen.

  2. Lekker hoor. Jullie hebben een mooi en sportief weekend achter de rug met de nodige kilometers.Top

  3. Dat klinkt als 2 mooie wandeldagen, fijn dat het droog is gebleven, loopt toch een heel stuk fijner!

Dank voor je reactie !!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: