langzaamaan

Lekker Hardlopen !

#Meidentraining

Het blijft leuk zoals de twitteraars in mijn “TijdLijn” elkaar opjutten tot nóg langere loopjes en nóg snellere tijden. Elke week opnieuw kom ik, vooral in het weekeind, berichtjes tegen van (vooral) mannen die elkaar min of meer uitdagen steeds verder en sneller te lopen. Zo ook de zogenoemde marathonmannen, die dan gezellig met elkaar afspreken om te gaan trainen voor een goede en snelle marathon.

Nu ben ik geen marathonloper, verre van dat, maar ik ben toch ietwat jaloers op het gemak waarmee deze mannen de kilometers “wegtrappen”. Ik zou dat ook zo graag willen doen, lekker met een groepje een heleboel kilometers lopen, op je gemak een beetje babbelen en lekker lopen. Heel af en toe kom ik, als ik de enthousiaste berichtjes met afspraken lees, in de verleiding me aan te melden en mee te doen. Gelukkig ben ik op de hoogte van mijn eigen kunnen en doe het dan toch maar niet, ze gaan veel te snel, en als ik dan na afloop lees hoe snel ze gingen, ben ik blij dat ik er niet bij was….

Tóch wilde ik het een keertje doen, lekker met een groepje lopen en kletsen dus vroeg ik aan Martin (onze favoriete twitter trainer) of hij het leuk vond om eens een groepje “meiden” op sleeptouw te nemen in de duinen voor een lekkere loop-training. Hardloper in hart en nieren als Martin is vond hij het gelijk een goed idee, ik moest maar wat “meiden” regelen, dan zou hij een leuke training bedenken en uitvoeren.

Hup op twitter een oproepje gedaan en gelijk waren er genoeg “meiden” te vinden die hetzelfde wilden als ik. Nadat Wendy met een Doodle een gezamelijke datum had gevonden waren we allemaal enthousiast en konden niet wachten tot het zover was.

Gisteren was het zover, de #Meidentraining ging van start. Hoewel een enkeling de naam niet ideaal vond, er mochten per slot van rekening ook mannen meedoen, is het uiteindelijk toch een meidentraining geworden, alle potentiële mannen hadden zich terug getrokken.

Het was, eindelijk na veel regendagen, heerlijk weer toen we elkaar troffen op het parkeerterrein in de duinen tegenover de Patatoloog, inmiddels een begrip voor de mensen die weleens met Martin de duinen ingegaan zijn. Na een korte kennismaking, nog niet iedereen kende elkaar persoonlijk, werden we door Martin de duinen ingestuurd, lopen! Stukje inlopen en dan versnellen…. tja… dat wilde en deed ik wel maar mijn enkel protesteerde direkt. Achteraan bungelend begon ik al te vrezen dat het weer niets zou worden met mijn lopen… Gelukkig voor mij stopte Martin om wat rek- en strekoefeningen te doen zodat mijn enkel en ik wat konden bijkomen. Daarna wat looptraining, niet met alle oefeningen mee gedaan, ik weet uit ervaring dat mijn enkel sommige oefeningen echt niet fijn vindt.

Toen weer lopen, paar minuten versnellen, dribbelen, en weer een paar minuten versnellen, steeds sneller en langer…. voor de betere lopers dus… niet voor mij, telkens als ik het probeerde begon mijn enkel dusdanig te protesteren dat ik af en toe moest stoppen. Dus heb ik mijn eigen plan getrokken en ben gewoon rustig doorgelopen, niet te snel en niet te langzaam. Langzaamaan 🙂 ging het steeds lekkerder en kon ik het tempo steeds beter bijhouden. De laatste kilometer, zeker toen ik wist waar we liepen, ging het helemaal lekker, mijn enkel protesteerde nog maar weinig en de rest van mijn lichaam voelde goed. Ik heb er zelfs nog even een klein versnellinkje uit kunnen persen op de laatste 500 meter, jammer dat Martin mijn pret moest drukken door mij alsnog op zijn gemakje voorbij te lopen 😦 Tja, het blijft een marathonman…. 🙂

Na afloop nog even gezellig nagekletst bij de Patatoloog met een kopje koffie (of frisdrank) en toen moe maar zeeeer voldaan naar huis!

Meidentraining

Monique, Yvonne, Wendelien, Jolande, Ans, Wendy en Martin

Martin nogmaals bedankt voor de heerlijke training én de koffie, ik heb, en zeer waarschijnlijk ook de rest van de “meiden”, heel erg  genoten van deze training, wat mij betreft voor herhaling vatbaar !!

Advertenties

4 reacties

  1. Leuk geweest zo te lezen.

  2. Ik vond het erg leuk om te doen en ook ik vind het voor herhaling vatbaar! Het was een leuke sportieve en zeker ook gezellige ochtend. Wat een had jij ineens power op het einde!!

  3. Een hele leuke training zo te lezen en nog over hebben op het laatste stuk. Klasse

  4. Mooi dat je lekker mee hebt kunnen doen Yvonne!

Dank voor je reactie !!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: